جزوه ی ابزار دقیق و اجزاء سیستمهای كنترل صنعتی دانشكده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد، مدرس دکتر طباطبایی یزدی. تایپ شده و مجموعا در 118 صفحه می باشد و جزو جزوات پر ارزش می باشد . زیرا تمامی سرفصل ها به خوبی تدریس شده است .
مطالب موجود این جزوه عبارتند از:
بخش اول:
تجهیزات اصلی اندازه گیری و كنترل فرآیندهای صنعتی
معرفی سیستم های كنترل و ابزار دقیق
حس كننده ها و یا مبدل ها
اجزاء اندازه گیری و آماده سازی سیگنال
وسایل كنترل كننده و عملگرها
نشانگر و ثبات ؛ وسایل نشان دهنده و كامپیوتر
اجزاء سیستم های كنترل و ابزار دقیق
(Sensors and Actuators) سنسورها و عملگرها
عملگر ها
بخش دوم:
ترانسدیوسرها
مشخصه های ترانسدیوسر
مشخصه های استاتیكی
( Repeatability) تكرار پذیری
Hysteresis هیسترزیس
( Linearity) خاصیت خطی بود ن
مشخصات دینامیكی
پاسخ زمانی یك ترانسدیوسر دارای ثابت زمانی و زمان مرده
امروز قصد دارم پروژه پایان ترم میکروکنترلر 8051 خودم را که مربوط به دوران کاردانی می شد را برای شما قرار دهم . متاسفانه بعضی سایت ها این پروژه را با تغییر نام بنده ، به نام خود کردند که واقعا باعث تاسف است .
پروژه تلفن دیجیتال به زبان اسمبلی و برای میکروکنترلر 8051 نوشته شده است . قرار بود با قرار دادن آی سی HM2007 که قادر به پردازش صوت است تلفن را طوری طراحی کنم که با خواندن نام هر فرد شماره وی گرفته شود ولی متاسفانه آی سی مذبور را پیدا نکردم و پروژه یکی از قابلیت هایش حذف شد .
در حال حاضر این تلفن دوبخش دارد : دفترچه تلفن و شماره گیری مستقیم
هنگامی که مدار روشن شود از شما می پرسد به کدام بخش قصد ورود دارید ؟
شما باید یکی از کلید های ستاره یا مربع را فشار دهید . کلید مربع دفترچه تلفن و کلید ستاره شماره گیری مستقیم می باشد . اگر به بخش دفترچه تلفن وارد شوید هر کدام از کلید ها دارای یک مخاطب است . برای مثال شماره یک شماره خودم است . شماره دو ... توجه : شما فقط از طریق کامپیوتر و تغییر در برنامه نویسی می توانید یک مخاطب را اضافه کنید که قبول دارم یک نقص محسوب می شود و باید قابلیتی مثل ثبت مستقیم هم داشته باشد ولی اگر با زبان اسمبلی کار کرده باشید می توانید متوجه شوید که چقدر چنین کاری مشکل است .
در حالت شماره گیری مستقیم هر کلیدی زده شود همان قدر پالس بر روی LED ظاهر می شود که در واقع خروجی مدار است و می تواند به خط تلفن وصل شود . البته فقط برای نمایش است و ممکن است مدت زمان پالس ها با پالس استاندارد مخابرات یکی نباشد ما 700 میلی ثانیه در نظر گرفتیم .
سخت افزار :
این پروژه شامل LCD 2*16 و یک Keypad به همرا ه یک LED که نشان دهنده تعداد Pulse در خروجی است ، می باشد .
محتوايات پوشه :
فایل هگز – فایل پروتیوس – فایل ASM – عکسی از عملی شده پروژه و مانوئل پروژه + فایل Word
و در آخر هم از کسانی که قصد دارند این پروژه را کامل تر کنند می خواهم بعد از تغییرات بهینه در آن ، برای ما ارسال کنند تا نام آنها نیز در سازندگان این پروژه ثبت شود و در اختیار عموم قرار گیرد ( به این کار می گویند کد باز کردن یک برنامه یا Open Source شدن می گویند ) .
جزوه ای بسیار عالی که با زبان بسیار ساده تمامی قسمت های مورد نیاز از سخت افزار و برنامه نویسی میکروکنترلر های 8051 را توضیح داده است . این جزوه شامل 101 صفحه می باشد با آموزش سخت افزار و پایه های 8051 شروع می شود . و در ادامه برنامه نویسی را با مثال ها و پروژه های متعدد آموزش می دهد .